Doctorii îi cer soţiei să-şi decupleze soţul de la aparate, ea îl sărută – apoi îi acoperă traheeaScott Hawkins avea doar 37 de ani când într-o clipă viaţa lui s-a transformat într-un coşmar. El a suferit un puternic accident vascular, în timp ce Danielle, soţia lui, era plecată cu treburi.

Soţul său era acasă împreună cu copiii, când sotia a primit un apel pe care nu-l va uita niciodată.

Era o zi de aprilie când femeia se afla la un curs de perfecţionare într-o localitate învecinată, iar barbatul rămăsese cu copiii la reşedinţa lor din Durand, Michigan.

„Scott m-a sunat şi am observat că avea dificultăţi în articularea cuvintelor”, îşi aminteşte aceasta.

„Mi-a mai spus că are o durere de cap puternică şi că ceva nu este în regulă.”

Ambii au apelat numărul de urgenţă, iar o echipă medicală a sosit rapid pentru a-l transporta la spital.„Când echipajul medical l-a urcat în ambulanţă, tensiunea arterială i-a crescut, provocându-i lichid în plămâni”, a spus ea.

„A fost foarte, foarte rău”, a adăugat dansa înainte de a lua o pauză lungă, admiţând: „Uneori îmi este atât de greu să vorbesc despre asta”.

Sotul a suferit un anevrism cauzat de o malformaţie arterio-venoasă în apropierea creierului.

Anevrismul, pe care îl avea din naştere, i-a cauzat un accident vascular cerebral.

Când chirurgii au încercat să oprească hemoragia intracraniană, barbatul a suferit în mod tr@gic un atac de cord în timpul procedurii, potrivit Health Beat.

„Inima lui s-a oprit pentru câteva clipe”,  „Lucru care i-a afectat şi mai mult nivelul de oxigen”.

La o săptămână după intervenţia chirurgicală, era incapabil să răspundă sau să urmeze indicaţii.

Doctorii era foarte sceptici şi i-au spus soţiei că nu se va mai trezi. a fost informată că soţul ei nu-şi va recăpăta cunoştinţa şi că nu va mai fi niciodată aşa cum îl ştia, cu alte cuvinte să nu mai spere că o va mai săruta sau că-i va mai spune vreodată că o iubeşte.

insă sotia ştia ceva ce nici măcar doctorii nu ştiau – puterea spiritului.

În loc să tragă aparatele din priza şi să-şi i-a rămas bun, s-a aplecat să-l sărute pe soţul ei suferind.

Când şi-a lipit buzele de cele ale soţului său lipsit de viaţă, a simţit ceva la care nu s-ar fi aşteptat: sotul a reacţionat, sărutând-o la rândul său.

Poate că ea doar şi-a imaginat, recunoaşte ea. Dar acel mic semn a fost suficient pentru ca ea să creadă, suficient pentru a menţine aparatele conectate şi pentru a le schimba celor doi soţi viaţa pentru totdeauna.

Privind înainte plină de speranţă, s-a luptat să-l ţină conectat la aparate, hotărâtă să dovedească tuturor că soţul ei se va recupera.

Iar aşteptările ei nu au fost în van. După cinci săptămâni de recuperare pulmonară, nu mai avea nevoie de nimic care să-l ajute să respire.

„Acela a fost momentul când am reuşit să le dovedesc tuturor (că se poate recupera)”, a spus sotia.

“Este muzician, aşa că aş dori să-i aduc o chitară. Ar putea zdrăngăni coardele. Doctorii au spus că este doar un gest reflex. L-am rugat să schimbe notele şi el a făcut-o.”

Danielle ştia că dacă ar încerca să vorbească cu ea, nu ar fi în stare să o facă din cauza traheotomiei sale, o incizie în trahee făcută pentru a-i uşura respiraţia.

Apoi fără să stea pe gânduri, iubita i-a acoperit inciza creată în gât – iar el a început să vorbească cu ea.

„I-am acoperit traheea şi a început să vorbească cu mine”, a spus ea.

„Primele lui cuvinte au fost ‘Te iubesc’, şi ‘Dă-mi medicamente pentru dureri’ Apoi, când medicii l-au întrebat, ‘La ce cânţi’, el a spus, ‘La un instrument.’”

Cu această dovadă incontestabilă a voinţei sale de a lupta, doctorii au început să creadă in puterea bărbatului.

Curând a fost transferat la Spectrum Health’s Rehab and Nursing Center unde a petrecut şase zile pe săptămână în centrul de recuperare, vreme de 16 săptămâni.

Terapeuţii şi medicii au folosit terapia prin muzică, adesea în paralel cu şedinţele de recuperare a vorbirii, dar şi terapii ocupaţionale şi fizice, pentru a-l ajuta să-şi recâştige mobilitatea şi coordonarea.

În cele din urmă, după 16 săptămâni extrem de dificile, Scott a revenit acasă – şi a făcut acest lucru pe propriile sale picioare.

„El a intrat pe o targă, abia mişcându-şi mâna dreaptă şi a plecat mergând pe jos ajutat de un cadru, cu o mână în aer strigând: ‘Să petrecem’”, a spus Danielle, extrem de recunoscătoare.

Acum ea laudă personalul de la centrul medical pentru recuperarea rapidă a soțului ei.

„Au început să vorbească ca şi cum el ar fi fost acolo şi nu ar fi avut nicio problemă medicală”, a spus femeia, amintindu-şi modul în care terapeuţii i-a dat speranţa că îşi va reveni.

De asemenea, acesta nu şi-a părăsit niciodată soţul. Ea i-a oferit sprijin, încurajare şi chiar dragoste atunci când a avut nevoie.

Femeia a crezut tot timpul că iubitul ei se va recupera. Chiar şi atunci, în prima seară, când i-au spus să sune familia, ea nu s-a dat bătută. Nu şi-a imaginat nicio o clipă viaţa fără el.

Scott mai are un drum lung de parcurs până când îşi va reveni complet, dar progresează, pas cu pas.

„El cântă din nou la chitară. Bate la tobe. Iniţial nu putea să înghită pentru că a fost hrănit printr-un tub timp de nouă luni, dar acum poate mânca orice vrea”, a spus Danielle.

Cele mai mari miracole medicale se întâmplă atunci când credem cu adevărat în ele, iar cel mai bun lucru pe care îl poţi oferi cuiva este o şansă.

Personalul de la centrul de recuperare a făcut aceste lucruri, văzând în Scott bărbatul, soţul şi tatăl care este, în loc să fie tratat ca orice pacient de care puteau să scape cât mai repede posibil.

Prea mulţi oameni iau căsătoria ca atare, lepădându-se de acest legământ atunci când nu le mai este uşor sau convenabil.

Din fericire, Danielle Hawkins a făcut un jurământ de a-i rămâne alături soţului ei „la bine şi la rău, în bunăstare sau sărăcie”, şi a respectat aceste cuvinte, fără a renunţa niciodată la jumătatea ei.

Perseverenţa acestui cuplu este dovada că o legătură puternică poate depăşi chiar şi cele mai mari obstacole – iar intuiţia noastră poate fi mai exactă decât orice investigaţie medicală.București
cer senin
26.9 ° C
28.3 °
26 °
41 %
1.5kmh
0 %
joi
29 °
vin
30 °
sâm
30 °
Dum
29 °
lun
20 °
RON - Română (nou) leu
EUR
4,8403
USD
4,2752
GBP
5,4051
AUD
2,9841

CELE MAI VIZIONATE

O cabană rustică de toată frumuseţea, priveliştea spre lac din dormitor îţi taie respiraţia!

O cabană rustică poate fi evadarea perfectă din zgomotul şi agitaţia unui oraş. Întoarcerea la o viaţă simplă, în mijlocul naturii te poate face...

18 Profesionisti intr-ale deghizarii care ne arata cum a fost Halloween-ul 2019

Fiecare Halloween are eroii săi. Și, în timp ce toată lumea se îmbracă ca Harley Quinn și Prințesele Disney, unii oameni caută în imaginația...

20 de torturi înșelătoare care ne-au lăsat fara cuvinte

Ce au în comun un adidaș, o găleată KFC, o cutie pentru ouă și un dinozaur? Toate pot fi transformate în prăjituri! Acești artiști...

O turma de zimbri in libertate – aparitie rara in Parcul Natural Vanatori Neamt

Zimbrul a fost un simbol pentru România, acesta regăsindu-se în trecut prin mai toate pădurile montane. Un animal falnic, care se luptă în prezent...

11 obiceiuri zilnice care ne dăunează sănătății puțin câte puțin

Toată lumea știe că obiceiurile precum fumatul sau consumul de alco0ol pot avea un impact negativ asupra sănătății noastre, dar există multe obiceiuri dăunătoare...