Doctorii îi cer soţiei să-şi decupleze soţul de la aparate, ea îl sărută – apoi îi acoperă traheeaScott Hawkins avea doar 37 de ani când într-o clipă viaţa lui s-a transformat într-un coşmar. El a suferit un puternic accident vascular, în timp ce Danielle, soţia lui, era plecată cu treburi.

Soţul său era acasă împreună cu copiii, când sotia a primit un apel pe care nu-l va uita niciodată.Era o zi de aprilie când femeia se afla la un curs de perfecţionare într-o localitate învecinată, iar barbatul rămăsese cu copiii la reşedinţa lor din Durand, Michigan.

„Scott m-a sunat şi am observat că avea dificultăţi în articularea cuvintelor”, îşi aminteşte aceasta.

„Mi-a mai spus că are o durere de cap puternică şi că ceva nu este în regulă.”

Ambii au apelat numărul de urgenţă, iar o echipă medicală a sosit rapid pentru a-l transporta la spital.

„Când echipajul medical l-a urcat în ambulanţă, tensiunea arterială i-a crescut, provocându-i lichid în plămâni”, a spus ea.

„A fost foarte, foarte rău”, a adăugat dansa înainte de a lua o pauză lungă, admiţând: „Uneori îmi este atât de greu să vorbesc despre asta”.

Sotul a suferit un anevrism cauzat de o malformaţie arterio-venoasă în apropierea creierului.

Anevrismul, pe care îl avea din naştere, i-a cauzat un accident vascular cerebral.

Când chirurgii au încercat să oprească hemoragia intracraniană, barbatul a suferit în mod tr@gic un atac de cord în timpul procedurii, potrivit Health Beat.

„Inima lui s-a oprit pentru câteva clipe”,  „Lucru care i-a afectat şi mai mult nivelul de oxigen”.

La o săptămână după intervenţia chirurgicală, era incapabil să răspundă sau să urmeze indicaţii.

Doctorii era foarte sceptici şi i-au spus soţiei că nu se va mai trezi. a fost informată că soţul ei nu-şi va recăpăta cunoştinţa şi că nu va mai fi niciodată aşa cum îl ştia, cu alte cuvinte să nu mai spere că o va mai săruta sau că-i va mai spune vreodată că o iubeşte.

insă sotia ştia ceva ce nici măcar doctorii nu ştiau – puterea spiritului.

În loc să tragă aparatele din priza şi să-şi i-a rămas bun, s-a aplecat să-l sărute pe soţul ei suferind.

Când şi-a lipit buzele de cele ale soţului său lipsit de viaţă, a simţit ceva la care nu s-ar fi aşteptat: sotul a reacţionat, sărutând-o la rândul său.

Poate că ea doar şi-a imaginat, recunoaşte ea. Dar acel mic semn a fost suficient pentru ca ea să creadă, suficient pentru a menţine aparatele conectate şi pentru a le schimba celor doi soţi viaţa pentru totdeauna.

Privind înainte plină de speranţă, s-a luptat să-l ţină conectat la aparate, hotărâtă să dovedească tuturor că soţul ei se va recupera.

Iar aşteptările ei nu au fost în van. După cinci săptămâni de recuperare pulmonară, nu mai avea nevoie de nimic care să-l ajute să respire.

„Acela a fost momentul când am reuşit să le dovedesc tuturor (că se poate recupera)”, a spus sotia.

“Este muzician, aşa că aş dori să-i aduc o chitară. Ar putea zdrăngăni coardele. Doctorii au spus că este doar un gest reflex. L-am rugat să schimbe notele şi el a făcut-o.”

Danielle ştia că dacă ar încerca să vorbească cu ea, nu ar fi în stare să o facă din cauza traheotomiei sale, o incizie în trahee făcută pentru a-i uşura respiraţia.

Apoi fără să stea pe gânduri, iubita i-a acoperit inciza creată în gât – iar el a început să vorbească cu ea.

„I-am acoperit traheea şi a început să vorbească cu mine”, a spus ea.

„Primele lui cuvinte au fost ‘Te iubesc’, şi ‘Dă-mi medicamente pentru dureri’ Apoi, când medicii l-au întrebat, ‘La ce cânţi’, el a spus, ‘La un instrument.’”

Cu această dovadă incontestabilă a voinţei sale de a lupta, doctorii au început să creadă in puterea bărbatului.

Curând a fost transferat la Spectrum Health’s Rehab and Nursing Center unde a petrecut şase zile pe săptămână în centrul de recuperare, vreme de 16 săptămâni.

Terapeuţii şi medicii au folosit terapia prin muzică, adesea în paralel cu şedinţele de recuperare a vorbirii, dar şi terapii ocupaţionale şi fizice, pentru a-l ajuta să-şi recâştige mobilitatea şi coordonarea.

În cele din urmă, după 16 săptămâni extrem de dificile, Scott a revenit acasă – şi a făcut acest lucru pe propriile sale picioare.

„El a intrat pe o targă, abia mişcându-şi mâna dreaptă şi a plecat mergând pe jos ajutat de un cadru, cu o mână în aer strigând: ‘Să petrecem’”, a spus Danielle, extrem de recunoscătoare.

Acum ea laudă personalul de la centrul medical pentru recuperarea rapidă a soțului ei.

„Au început să vorbească ca şi cum el ar fi fost acolo şi nu ar fi avut nicio problemă medicală”, a spus femeia, amintindu-şi modul în care terapeuţii i-a dat speranţa că îşi va reveni.

De asemenea, acesta nu şi-a părăsit niciodată soţul. Ea i-a oferit sprijin, încurajare şi chiar dragoste atunci când a avut nevoie.

Femeia a crezut tot timpul că iubitul ei se va recupera. Chiar şi atunci, în prima seară, când i-au spus să sune familia, ea nu s-a dat bătută. Nu şi-a imaginat nicio o clipă viaţa fără el.

Scott mai are un drum lung de parcurs până când îşi va reveni complet, dar progresează, pas cu pas.

„El cântă din nou la chitară. Bate la tobe. Iniţial nu putea să înghită pentru că a fost hrănit printr-un tub timp de nouă luni, dar acum poate mânca orice vrea”, a spus Danielle.

Cele mai mari miracole medicale se întâmplă atunci când credem cu adevărat în ele, iar cel mai bun lucru pe care îl poţi oferi cuiva este o şansă.

Personalul de la centrul de recuperare a făcut aceste lucruri, văzând în Scott bărbatul, soţul şi tatăl care este, în loc să fie tratat ca orice pacient de care puteau să scape cât mai repede posibil.

Prea mulţi oameni iau căsătoria ca atare, lepădându-se de acest legământ atunci când nu le mai este uşor sau convenabil.

Din fericire, Danielle Hawkins a făcut un jurământ de a-i rămâne alături soţului ei „la bine şi la rău, în bunăstare sau sărăcie”, şi a respectat aceste cuvinte, fără a renunţa niciodată la jumătatea ei.

Perseverenţa acestui cuplu este dovada că o legătură puternică poate depăşi chiar şi cele mai mari obstacole – iar intuiţia noastră poate fi mai exactă decât orice investigaţie medicală.Bucharest
cer senin
16.9 ° C
17.8 °
16 °
31 %
3.6kmh
0 %
vin
17 °
sâm
15 °
Dum
17 °
lun
20 °
mar
14 °
RON - Romanian (New) Leu
EUR
4,7504
USD
4,2035
GBP
5,5310
AUD
2,9832

CELE MAI VIZIONATE

După trei ani, o femeie și-a dat seama că dulapul ei albastru era de fapt…gri.

O femeie a fost timp de trei ani nemulțumită de faptul că dulapul ei nu se potrivea la culoare cu restul mobilierului. Femeia a...

„Dacă albina va dispărea vreodată de pe pământ, omul mai are de trăit doar patru ani”.

Sănătatea noastră depinde de sănătatea mediului înconjurător, iar albinele ne oferă indicii esențiale cu privire la starea mediului în care trăim. Prin simpla lor...

15 trucuri care vă vor ajuta să pierdeți in greutate aproape fără efort

1. Respirați adânc Respirația profundă scade nivelul cortizolului , un hormon care reglează creșterea în greutate și stresul. În plus, prin creșterea cantității de oxigen...

Val de ironii după ce Dragnea ar fi apelat la o clinică privată: „Cred că omul era inconştient, că la cât e de patriot...

Vestea că Liviu Dragnea a ajuns la spital din cauza unor dureri de spate a stârnit un val de critici şi ironii după ce...

16 Designeri care merită un premiu Nobel pentru creativitate

Frédéric Beigbeder , cunoscutul publicist și scriitor francez , a spus odată: "Oamenii nu știu ce vor până când li se oferă." Este foarte...
error: Copierea continutului acestui website este strict interzisă !