11 Fapte despre corpurile noastre care s-au dovedit a fi doar mituriMitul # 1: Vitaminele ne pastreaza sanatatea

Cu un singur comprimat, ne putem îmbunătăți sănătatea! Nu este cazul. Vitaminele reglează doar procesele din corpul nostru și ar trebui să fim atenți să le luăm sub formă de tablete, deoarece o cantitate excesivă a acestora poate face mai mult rău decât bine.

Mitul # 2: Sângele deoxigenat are culoarea albastrăSângele lipsit de oxigen, care este pompat prin venele spre inimă, nu este cu siguranță albastru -are o culoare roșu închis. În manualele școlare este colorat albastru pentru a sublinia contrastul cu sângele oxigenat. Venele pe care le puteți vedea prin piele, par albastre, deoarece lumina devine refractată.

Mitul # 3: zahărul brun este mai sănătos decât zahărul alb

De fapt, zahărul alb și brun sunt același lucru. Acestea diferă în ceea ce privește utilizarea melasei, ceea ce conferă unui produs o culoare întunecată. Zahărul brun este de multe ori considerat în mod greșit ca fiind mai sănătos, deoarece nu este la fel de dulce ca și zahărul alb, datorită cantității mai mari de apă conținută de acesta.

Mitul # 4: Alcoolul ucide celulele creierului

O cantitate mare de alcool afectează procesele metabolice din organism și poate duce la un deficit de oxigen. Acest lucru poate dăuna conexiunilor dintre celulele creierului, dar nu face nimic pentru celulele în sine.

Mitul # 5: zahărul face copiii hiperactivi

Zahărul nu face copiii hiperactivi – nu este altceva decât un mit. Zahăr înseamnă calorii și calorii înseamnă energie. Deci, atunci când unii copii mănâncă o mulțime de lucruri dulci, energia lor creste, deoarece consuma multe calorii. Dar amintiți-vă că, în cea mai mare parte, zahărul este dăunător pentru dinți.

Mitul # 6: Celulele nervoase nu se regenereaza

Faptul presupus că celulele nervoase nu se pot regenera nu este adevarat. Moartea celulelor nervoase este un proces constant și complet natural. Cele noi apar în diferite părți ale creierului. Atunci când o persoană se simte stresată, este vorba de substanțele chimice care fac ca aceste celule să funcționeze și să interacționeze una cu cealaltă, mai degrabă decât celulele nervoase reale, care sunt consumate.

Mitul # 7: Emisfera stângă a creierului este sursa creativității; emisfera dreaptă este sursa logicii

Este adevărat că emisfera stângă a creierului este responsabilă de anumite funcții și cea dreapta de altele. Dar oamenii de știință încă nu au găsit oameni care au o parte mai dezvoltată decât cealaltă. Ideea este că mai multe părți ale creierului funcționează ca sursă colectivă a creativității noastre și sunt situate atât în ​​emisfera dreaptă, cât și în stânga.

Mitul # 8: Trebuie să dormi opt ore de somn pe noapte

Toată lumea știe că ar trebui să dormim timp de opt ore pe noapte. Totuși, oamenii diferiți au nevoie de diferite cantități de somn, iar atât excesul cât și lipsa de somn pot avea efecte negative asupra sănătății noastre. Pentru unii oameni, este suficient să dormi timp de șase ore pentru a te simți minunat, în timp ce alții se simt epuizați chiar și după ce au stat în pat timp de nouă ore.

Mitul # 9: Antibioticele omoara virușii

Antibioticele omoara numai bacteriile. Gripa este cauzată de viruși care nu reacționează la antibiotice. În acest caz, este ca și cum ai aplica un nurofen pentru a scapa de o durere de cap: pur și simplu nu va funcționa.

Mitul # 10: Ciocolata creeaza puncte negrepe ten

Oamenii de știință au realizat odată un experiment : ei au supus oamenii sa consume ciocolata de zece ori mai mult decât în ​​mod obișnuit. Când au comparat numărul de puncte negre pe care acești oameni le-au avut înainte și după experiment, nu au găsit diferențe.

Mitul # 11: Zaharul este dependenta

În 2009, a apărut o carte despre rezultatele unui experiment în care șoarecii de laborator au fost hrăniți cu cantități mari de zahăr pe parcursul mai multor zile. Odată ce au experimentat această dietă, nu au putut trăi fără ciocolata. Cu toate acestea, atunci când experimentul a fost repetat cu ființele umane, același efect nu a avut loc. Și, bineînțeles, ființele umane nu pot supraviețui numai cu zahăr.București
cer fragmentat
25.2 ° C
26 °
24 °
39 %
3.1kmh
66 %
joi
24 °
vin
26 °
sâm
26 °
Dum
27 °
lun
25 °
RON - Română (nou) leu
EUR
4,8359
USD
4,4858
GBP
5,4693
AUD
2,8839

CELE MAI VIZIONATE

O cabană rustică de toată frumuseţea, priveliştea spre lac din dormitor îţi taie respiraţia!

O cabană rustică poate fi evadarea perfectă din zgomotul şi agitaţia unui oraş. Întoarcerea la o viaţă simplă, în mijlocul naturii te poate face...

18 Profesionisti intr-ale deghizarii care ne arata cum a fost Halloween-ul 2019

Fiecare Halloween are eroii săi. Și, în timp ce toată lumea se îmbracă ca Harley Quinn și Prințesele Disney, unii oameni caută în imaginația...

20 de torturi înșelătoare care ne-au lăsat fara cuvinte

Ce au în comun un adidaș, o găleată KFC, o cutie pentru ouă și un dinozaur? Toate pot fi transformate în prăjituri! Acești artiști...

O turma de zimbri in libertate – aparitie rara in Parcul Natural Vanatori Neamt

Zimbrul a fost un simbol pentru România, acesta regăsindu-se în trecut prin mai toate pădurile montane. Un animal falnic, care se luptă în prezent...

11 obiceiuri zilnice care ne dăunează sănătății puțin câte puțin

Toată lumea știe că obiceiurile precum fumatul sau consumul de alco0ol pot avea un impact negativ asupra sănătății noastre, dar există multe obiceiuri dăunătoare...