13 Probleme de sănătate pe care le poti observa uitandu-te la unghiile taleDacă te uiți la unghiile tale, vei observa zonele luminoase la bază. Acestea sunt semilunile sau lunula unghiilor. Schimbarea lor de culoare, formă sau dimensiune poate indica nu numai prezența unei boli, ci și predispoziția la aceasta. Astfel de diagnostice vă ajută să observați problema în timp și să acționați.

Am învățat cum să executem diagnosticarea stării de sănătate cu ajutorul lunulilor.

Atunci când o semiluna se schimbă pe un degetO semiluna pe degetul mic , de regulă, ar trebui să fie aproape neobservată sau complet absentă . Este legată de munca rinichilor, intestinului subțire și inimii. Lunula crescută poate fi rezultatul tensiunii arteriale crescute.

Degetul inelar este responsabil de activitatea sistemelor reproductive și limfatice. O lunulă abia vizibilă poate sugera probleme de digestie.

Degetul mijlociu este legat de activitatea creierului și a sistemului cardiovascular. Absența unei lunule poate indica probleme vasculare și hipertensiune arterială.

Lunula degetului arătător poate dispărea sau poate fi considerabil mai mică din cauza funcției necorespunzătoare a bolilor de intestin, pancreas sau ORL cronice.

Lunula de pe degetul mare reflectă activitatea plămânilor și a splinei. Este cel mai vizibil dintre toate și ar trebui să ia nu mai mult de 25% din întreaga unghii. Poate fi semnificativ mai mică la fumători sau mai mare atunci când aveți hipertensiune arterială .

Lunule prea mari

Lunulele sunt considerate mari când ocupă o treime din unghie. Acestea indică probleme cu sistemul cardiovascular, întreruperea bătăilor inimii și scăderea tensiunii arteriale.

Lunulele mari pot fi găsite adesea la sportivi și la oameni a căror ocupație este legată de activitatea fizică. Dacă o persoană nu este implicată în sport, poate apărea lunula mărită din cauza unui nivel ridicat de stres.

Lunule mici

Lunulele mici, care pot fi abia văzute în spatele cuticulei, indică scăderea tensiunii arteriale și afecțiunile circulatorii. Acest lucru poate fi un semn al unui sistem imunitar slab, metabolism slab sau lipsa de fier și B12.

În cazul în care lunulele sunt separate în mod semnificativ de restul plăcii de unghii cu linii transversale, aceasta indică probleme cu nivelul zahărului din sânge și posibila dezvoltare a diabetului zaharat.

Lunulele nu sunt deloc vizibile

Nu vă panicați dacă nu ați găsit lunulele pe cont propriu sau pe unghiile copilului dumneavoastră. Ele nu sunt adesea vizibile pe unghiile copiilor și apar în timp. La unii oameni, ele nu apar deloc datorită particularităților fiziologice ale structurii unghiilor.

Cu toate acestea, o dispariție bruscă a lunulelor este percepută de medicina modernă ca fiind unul dintre simptomele unei tulburări circulatorii. Acest studiu a arătat că absența semilunelor este legată de tulburările glandei tiroide și de deficitul de vitamina B12 și de fier.

Schimbarea culorii

Lunulele gri indică oboseală severă, tulburări digestive și posibile dificultăți în absorbția nutrienților.

Lunulele albe sunt sănătoase și naturale. Semiluna ar trebui să fie o nuanța mai deschisa decât pielea.

Semiluna violet este un semn al circulației sanguine slabe și a lipsei de oxigen în organe și țesuturi. Amețeli și dureri de cap pot apărea adesea.

Lunula roz (roșu) poate indica scăderea activității fizice și a problemelor pulmonare.

Lunulele negre sunt un semn neobișnuit și extrem de periculos. De regulă, acesta este un simptom al otrăvirii cu metale grele.Bucharest
cer senin
29.2 ° C
30 °
28.9 °
51 %
5.7kmh
0 %
lun
27 °
mar
31 °
mie
30 °
joi
33 °
vin
25 °
RON - Romanian (New) Leu
EUR
4,7187
USD
4,1412
GBP
5,2809
AUD
2,8796

CELE MAI VIZIONATE

BANC: La doctor, cu o problema jenanta

Un batranel de 80 de ani intra in cabinetul aglomerat al unui doctor si receptionera il intampina: – Buna ziua, domnule, care e problema dvs.? –...

17 reclame uimitoare unde creatorii ne citesc gândurile

În prezent, publicitatea de calitate este considerată o adevărată capodoperă. Și nici nu contează ce produs încearcă să ne vândă. Am colectat 20 de anunțuri...

10 Puncte de presiune pentru a scăpa de stres si durere

Acupunctura este folosită în China de mii de ani, iar selectarea punctelor potrivite poate reduce în mod semnificativ durerea fizică sau dezechilibrele psihice, precum...

O facem pentru noi înșine. Psihologii ne explică cum să iertăm și să uităm răul

Trebuie însă să înțelegem că iertarea nu înseamnă că trebuie să uităm ceea ce s-a întâmplat și atât. Iertarea este eliberarea de influența distructivă...

Doi pictori din Olanda au transformat un zid plictisitor din cărămidă într-o operă de artă!

În timp ce unii lasă pe străzi imagini și inscripții de tip ofensiv, alții transformă pereții plictisitori în adevărate proiecte de artă. Astfel, în...
error: Copierea continutului acestui website este strict interzisă !
Apreciază articolul: