13 Probleme de sănătate pe care le poti observa uitandu-te la unghiile taleDacă te uiți la unghiile tale, vei observa zonele luminoase la bază. Acestea sunt semilunile sau lunula unghiilor. Schimbarea lor de culoare, formă sau dimensiune poate indica nu numai prezența unei boli, ci și predispoziția la aceasta. Astfel de diagnostice vă ajută să observați problema în timp și să acționați.

Am învățat cum să executem diagnosticarea stării de sănătate cu ajutorul lunulilor.

Atunci când o semiluna se schimbă pe un degetO semiluna pe degetul mic , de regulă, ar trebui să fie aproape neobservată sau complet absentă . Este legată de munca rinichilor, intestinului subțire și inimii. Lunula crescută poate fi rezultatul tensiunii arteriale crescute.

Degetul inelar este responsabil de activitatea sistemelor reproductive și limfatice. O lunulă abia vizibilă poate sugera probleme de digestie.

Degetul mijlociu este legat de activitatea creierului și a sistemului cardiovascular. Absența unei lunule poate indica probleme vasculare și hipertensiune arterială.

Lunula degetului arătător poate dispărea sau poate fi considerabil mai mică din cauza funcției necorespunzătoare a bolilor de intestin, pancreas sau ORL cronice.

Lunula de pe degetul mare reflectă activitatea plămânilor și a splinei. Este cel mai vizibil dintre toate și ar trebui să ia nu mai mult de 25% din întreaga unghii. Poate fi semnificativ mai mică la fumători sau mai mare atunci când aveți hipertensiune arterială .

Lunule prea mari

Lunulele sunt considerate mari când ocupă o treime din unghie. Acestea indică probleme cu sistemul cardiovascular, întreruperea bătăilor inimii și scăderea tensiunii arteriale.

Lunulele mari pot fi găsite adesea la sportivi și la oameni a căror ocupație este legată de activitatea fizică. Dacă o persoană nu este implicată în sport, poate apărea lunula mărită din cauza unui nivel ridicat de stres.

Lunule mici

Lunulele mici, care pot fi abia văzute în spatele cuticulei, indică scăderea tensiunii arteriale și afecțiunile circulatorii. Acest lucru poate fi un semn al unui sistem imunitar slab, metabolism slab sau lipsa de fier și B12.

În cazul în care lunulele sunt separate în mod semnificativ de restul plăcii de unghii cu linii transversale, aceasta indică probleme cu nivelul zahărului din sânge și posibila dezvoltare a diabetului zaharat.

Lunulele nu sunt deloc vizibile

Nu vă panicați dacă nu ați găsit lunulele pe cont propriu sau pe unghiile copilului dumneavoastră. Ele nu sunt adesea vizibile pe unghiile copiilor și apar în timp. La unii oameni, ele nu apar deloc datorită particularităților fiziologice ale structurii unghiilor.

Cu toate acestea, o dispariție bruscă a lunulelor este percepută de medicina modernă ca fiind unul dintre simptomele unei tulburări circulatorii. Acest studiu a arătat că absența semilunelor este legată de tulburările glandei tiroide și de deficitul de vitamina B12 și de fier.

Schimbarea culorii

Lunulele gri indică oboseală severă, tulburări digestive și posibile dificultăți în absorbția nutrienților.

Lunulele albe sunt sănătoase și naturale. Semiluna ar trebui să fie o nuanța mai deschisa decât pielea.

Semiluna violet este un semn al circulației sanguine slabe și a lipsei de oxigen în organe și țesuturi. Amețeli și dureri de cap pot apărea adesea.

Lunula roz (roșu) poate indica scăderea activității fizice și a problemelor pulmonare.

Lunulele negre sunt un semn neobișnuit și extrem de periculos. De regulă, acesta este un simptom al otrăvirii cu metale grele.Bucharest
cer senin
31.1 ° C
31.7 °
30.6 °
33 %
4.6kmh
0 %
joi
29 °
vin
34 °
sâm
34 °
Dum
34 °
lun
34 °
RON - Romanian (New) Leu
EUR
4,7293
USD
4,2627
GBP
5,1866
AUD
2,8914

CELE MAI VIZIONATE

14 fotografii care funcționează mai bine decât orice antidepresiv

Dacă ești obosit și vrei să fugi de rutina ta de zi cu zi și să râzi de coincidențele ciudate și amuzante și de...

Cum arătau acesti 20 de actori celebri la începutul carierei lor

Celebritățile sunt de obicei cunoscute pentru cele mai mari roluri si secvente de succes, dar majoritatea au pășit în lumea divertismentului cu roluri mai...

14 momente drăguțe Mama-pui. Ne-au impresionat pana la lacrimi!

Caracatița este un exemplu viu al unei mame de sacrificiu. După ce își depune ouăle, nu le lasă, nici măcar să caute mâncare. Caracatița-mama...

16 celebrități care in loc sa îmbătranească, parca întineresc odată cu trecerea anilor

Chiar și vedetele de la Hollywood se luptă uneori cu găsirea propriului stil. Acest lucru duce la apariția unor ceremonii de covor roșu, cu...

18 persoane care au vrut să păcălească internetul cu fotografia lor perfectă, dar ceva au greșit

Utilizatorii de internet ne permit să introducem „în culise” modul în care își creează fotografiile. După cum se dovedește, unii oameni trebuie doar să...
Apreciază articolul: