13 Probleme de sănătate pe care le poti observa uitandu-te la unghiile taleDacă te uiți la unghiile tale, vei observa zonele luminoase la bază. Acestea sunt semilunile sau lunula unghiilor. Schimbarea lor de culoare, formă sau dimensiune poate indica nu numai prezența unei boli, ci și predispoziția la aceasta. Astfel de diagnostice vă ajută să observați problema în timp și să acționați.

Am învățat cum să executem diagnosticarea stării de sănătate cu ajutorul lunulilor.

Atunci când o semiluna se schimbă pe un deget

O semiluna pe degetul mic , de regulă, ar trebui să fie aproape neobservată sau complet absentă . Este legată de munca rinichilor, intestinului subțire și inimii. Lunula crescută poate fi rezultatul tensiunii arteriale crescute.

Degetul inelar este responsabil de activitatea sistemelor reproductive și limfatice. O lunulă abia vizibilă poate sugera probleme de digestie.

Degetul mijlociu este legat de activitatea creierului și a sistemului cardiovascular. Absența unei lunule poate indica probleme vasculare și hipertensiune arterială.

Lunula degetului arătător poate dispărea sau poate fi considerabil mai mică din cauza funcției necorespunzătoare a bolilor de intestin, pancreas sau ORL cronice.

Lunula de pe degetul mare reflectă activitatea plămânilor și a splinei. Este cel mai vizibil dintre toate și ar trebui să ia nu mai mult de 25% din întreaga unghii. Poate fi semnificativ mai mică la fumători sau mai mare atunci când aveți hipertensiune arterială .

Lunule prea mariLunulele sunt considerate mari când ocupă o treime din unghie. Acestea indică probleme cu sistemul cardiovascular, întreruperea bătăilor inimii și scăderea tensiunii arteriale.

Lunulele mari pot fi găsite adesea la sportivi și la oameni a căror ocupație este legată de activitatea fizică. Dacă o persoană nu este implicată în sport, poate apărea lunula mărită din cauza unui nivel ridicat de stres.

Lunule mici

Lunulele mici, care pot fi abia văzute în spatele cuticulei, indică scăderea tensiunii arteriale și afecțiunile circulatorii. Acest lucru poate fi un semn al unui sistem imunitar slab, metabolism slab sau lipsa de fier și B12.

În cazul în care lunulele sunt separate în mod semnificativ de restul plăcii de unghii cu linii transversale, aceasta indică probleme cu nivelul zahărului din sânge și posibila dezvoltare a diabetului zaharat.

Lunulele nu sunt deloc vizibile

Nu vă panicați dacă nu ați găsit lunulele pe cont propriu sau pe unghiile copilului dumneavoastră. Ele nu sunt adesea vizibile pe unghiile copiilor și apar în timp. La unii oameni, ele nu apar deloc datorită particularităților fiziologice ale structurii unghiilor.

Cu toate acestea, o dispariție bruscă a lunulelor este percepută de medicina modernă ca fiind unul dintre simptomele unei tulburări circulatorii. Acest studiu a arătat că absența semilunelor este legată de tulburările glandei tiroide și de deficitul de vitamina B12 și de fier.

Schimbarea culorii

Lunulele gri indică oboseală severă, tulburări digestive și posibile dificultăți în absorbția nutrienților.

Lunulele albe sunt sănătoase și naturale. Semiluna ar trebui să fie o nuanța mai deschisa decât pielea.

Semiluna violet este un semn al circulației sanguine slabe și a lipsei de oxigen în organe și țesuturi. Amețeli și dureri de cap pot apărea adesea.

Lunula roz (roșu) poate indica scăderea activității fizice și a problemelor pulmonare.

Lunulele negre sunt un semn neobișnuit și extrem de periculos. De regulă, acesta este un simptom al otrăvirii cu metale grele.Bucharest
cer acoperit de nori
5.7 ° C
6.7 °
5 °
93 %
4.6kmh
90 %
mie
6 °
joi
8 °
vin
9 °
sâm
11 °
Dum
11 °
RON - Română (nou) leu
EUR
4,7799
USD
4,3141
GBP
5,6699
AUD
2,9496

CELE MAI VIZIONATE

O cabană rustică de toată frumuseţea, priveliştea spre lac din dormitor îţi taie respiraţia!

O cabană rustică poate fi evadarea perfectă din zgomotul şi agitaţia unui oraş. Întoarcerea la o viaţă simplă, în mijlocul naturii te poate face...

18 Profesionisti intr-ale deghizarii care ne arata cum a fost Halloween-ul 2019

Fiecare Halloween are eroii săi. Și, în timp ce toată lumea se îmbracă ca Harley Quinn și Prințesele Disney, unii oameni caută în imaginația...

20 de torturi înșelătoare care ne-au lăsat fara cuvinte

Ce au în comun un adidaș, o găleată KFC, o cutie pentru ouă și un dinozaur? Toate pot fi transformate în prăjituri! Acești artiști...

O turma de zimbri in libertate – aparitie rara in Parcul Natural Vanatori Neamt

Zimbrul a fost un simbol pentru România, acesta regăsindu-se în trecut prin mai toate pădurile montane. Un animal falnic, care se luptă în prezent...

11 obiceiuri zilnice care ne dăunează sănătății puțin câte puțin

Toată lumea știe că obiceiurile precum fumatul sau consumul de alco0ol pot avea un impact negativ asupra sănătății noastre, dar există multe obiceiuri dăunătoare...