Un copil erou (11 ani), strânge bani să-și crească sora (1 an) în Satu Mare!Fostul viceprimar al municipiului Satu Mare și manager al Spitalului Județean, Marcela Papici, a făcut publică povestea unui copil, în vârstă de 11 ani, care strânge bani să își crească surioara, în vârstă de doar un an.

Din câte se pare, mama acestora nu prea s-ar îngriji de ei, din moment ce copilul este obligat să cerșească. Cel puțin din câte spune acesta. Pe tată nu îl cunoaște. Fratele lor, în vârstă de 19 ani, a trecut in nefiinta înecat în râul Someș. Tragedia s-a petrecut anul trecut, în râul Someș. Bunicul a murit și el.

Redăm integral mărturia Marcelei Papici: ”Cred ca e înfiorător de greu sa-ti fie frig, sa fii flamand, sa ai 11 ani, iar oamenilor sa nu le pese! Ba mai mult, sa te alunge! Daca mergeți zilele astea la Auchan, il veti intalni pe Patrick.

Un copil de 11 ani care o sa va ceara 1 leu ca sa cumpere lapte praf pt sora lui. Chiar are o sora. Are un an. Locuiesc sub stadion. Anul trecut i-a murit fratele de 19 ani înecat în Somes de atunci, copiii il bat pt ca nu mai are cine sa-l protejeze.

Nu-și cunoaște tatăl. Bunicul care i-a ajutat, a decedat si el. Umbla la scoala în clasa a V-a si merge cu autobusul până la scoala 13. De unde stiu toate astea? Pentru ca mi-a povestit… De ce scriu toate astea? Pt ca nu-mi pot opri lacrimile si vreau sa mi le plâng si sa multumesc lui Dumnezeu pentru cat de frumos imi arata cat de recunoscătoare trebuie sa-i fiu!

Cât de bine e să nu-mi fie frig la picioare pt ca am cizme, cat de bine e să ajung la casa calda, cat de norocoasă sunt sa aleg sa mănânc ce-mi place , l-am luat pe Patrick de umeri si i-am dat un pic din binele meu!

E un băiețel frumos si cuminte! Nu-l alungați daca va cere un leu pt sora lui. Dati-i un pic din binele vostru! E doar un copil nevinovat!”

Varianta Marcelei Papici este confirmată și de către un alt sătmărean, care s-a întâlnit cu copilul. ”Mi-a cerut un leu, l-am întrebat ce vrei să-ți iau de mâncare , a zis nimic, că a mâncat, m-a rugat să îi iau Pampers. Prima dată am crezut că glumește, am întrebat câte kg are, a zis 12. Prompt fără să se mai gândească, a fost simpatic, i-am luat un bax.

Dacă e chiar așa tristă povestea lui, te lasă fără cuvinte”, a spus sătmăreanul pe pagina de Facebook a Presa Satu Mare.

sursaBucurești
nori împrăștiați
31.9 ° C
32.8 °
31 °
29 %
9.3kmh
35 %
joi
34 °
vin
34 °
sâm
33 °
Dum
31 °
lun
31 °
RON - Română (nou) leu
EUR
4,8366
USD
4,0846
GBP
5,3727
AUD
2,9329

CELE MAI VIZIONATE

O cabană rustică de toată frumuseţea, priveliştea spre lac din dormitor îţi taie respiraţia!

O cabană rustică poate fi evadarea perfectă din zgomotul şi agitaţia unui oraş. Întoarcerea la o viaţă simplă, în mijlocul naturii te poate face...

18 Profesionisti intr-ale deghizarii care ne arata cum a fost Halloween-ul 2019

Fiecare Halloween are eroii săi. Și, în timp ce toată lumea se îmbracă ca Harley Quinn și Prințesele Disney, unii oameni caută în imaginația...

20 de torturi înșelătoare care ne-au lăsat fara cuvinte

Ce au în comun un adidaș, o găleată KFC, o cutie pentru ouă și un dinozaur? Toate pot fi transformate în prăjituri! Acești artiști...

O turma de zimbri in libertate – aparitie rara in Parcul Natural Vanatori Neamt

Zimbrul a fost un simbol pentru România, acesta regăsindu-se în trecut prin mai toate pădurile montane. Un animal falnic, care se luptă în prezent...

11 obiceiuri zilnice care ne dăunează sănătății puțin câte puțin

Toată lumea știe că obiceiurile precum fumatul sau consumul de alco0ol pot avea un impact negativ asupra sănătății noastre, dar există multe obiceiuri dăunătoare...