Lista RUSINII! Secretele MILIONARILOR din Iasi! Ar fi facut ORICE pentru ca aceste documente sa nu fie facute PUBLICE!Dezvaluiri incredibile despre afacerile oneroase ale unor smecheri din Iasi. Desi se lauda ca invart milioane de euro si ca pot face si deface ce vor, unii uita ca trebuie sa-si achite si taxele aferente catre bugetul de stat. Si-au ridicat tot felul de palate, fac afaceri peste afaceri, insa se afla si pe primele locuri in topul datornicilor vanduti catre bugetul orasului.

Este vorba tocmai de acei afaceristi care se afla pe lista neagra la inceputul acestui an a celor care nu si-au achitat obligatiile fiscale mai mari de 10.000 lei. Primul pe aceasta lista este fostul deputat Viorel Blajut. Firma acestuia, Iasisting SRL din satul Proselnici, comuna Miroslava, a acumulat o datorie catre bugetul local al Iasului de 646.230 lei.

Din aceasta suma, 513.825 lei sunt sumele datorate, la care se adauga 132.405 lei ca sume accesorii. O parte din aceasta suma se afla insa in litigiu, la mijloc fiind 247.828 lei. Blajut a incercat sa scape de aceasta datorie si a cerut ca suma sa fie radiata. Luna trecuta, magistratii de la Tribunalul Iasi au decis, in prima instanta, sa respinga cererea Iasisting SRL, insa aceasta are drept la recurs. Cu toate acestea, decizia instantei arata clar ca fostul deputat trebuie sa-si achite obligatiile si sa nu mai incerce sa se eschiveze.

Blajut nu este insa singurul miliardar de carton care cauta sa se eschiveze de la plata impozitelor locale. Dupa firma lui, urmeaza societatea Mohingab Grup SRL, ce a acumulat datorii de 294.214 lei. Aceasta societate este strans legata de Viorica Zlate, fosta directoare de la Terom, condamnata la 3 ani si 6 luni de inchisoare pentru devalizarea fostului combinat de fibre sintetice. Cu alte cuvinte, aceasta nu s-a invatat si continua sa controleze societatea de pe urma careia cauta sa faca tot mai multa evaziune.

In lista datorinicilor municipalitatii figureaza si Impex Reval SRL, firma care a acumulat datorii de 247.572 lei. Din aceasta suma, societatea ce are ca obiect de activitate închirierea si subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate, a ajuns sa datoreze orasului 90.857 lei drept debite, la care se adauga sume accesorii in valoare de 156.715 lei.

Ca tabloul datornicilor sa fie complet, pe aceasta lista se afla si societatea care administreaza complexul comercial Siraj din bulevardul Poitiers. Firma ICRTI SA are antecedente vechi in ceea ce priveste neplata darilor catre bugetul orasului. Societatea ICRTI a fost înfiintata in 1969 si avea ca obiect de activitate aprovizionarea cu marfuri textile-incaltaminte in judetele Iasi si Vaslui. Dupa un incendiu care a cuprins Sirajul acum cativa ani, firma si-a incetat activitatea o vreme.

Ulterior, ICRTI SA a ajuns iar sa administreze spatiile comerciale ale noului centru comercial. Asa se face ca acum datoreaza bugetului municipiului Iasi 244.381 lei, din care 181.436 sunt datoriile, iar 62.882 sunt sumele accesorii.

Creste numarul datornicilor
O alta firma care a „uitat” sa-si plateasca sumele datorate catre bugetul municipiului Iasi este si Dana Point SRL. Aceasta societate, cu sediul in Calea Chisinaului, are ca obiect de activitate fabricarea de acumulatori si huse pentru telefoane. Firma administrata de un italian se afla in Iasi de peste zece ani, insa, de ceva vreme incoace, a ajuns sa se numere in topul datornicilor la bugetul local. Asa se face ca aceasta societate are datorii de 229.179 lei, din care 159.581 lei sunt debite, iar 69.598 sunt sumele accesorii.

Familia Zlate mai are o firma in acest top al datornicilor. Obisnuiti cu evaziunea fiscala, cei din familia Zlate au lasat si firma RFKI Comercial SRL in gaura, cuantumul datoriilor fiind la acest moment de 100.633 lei, din care 71.403 lei reprezinta debitele, iar 29.230 sunt sumele accesorii.

sursaBucurești
cer acoperit de nori
19.2 ° C
20 °
18.9 °
48 %
4.1kmh
100 %
lun
24 °
mar
28 °
mie
22 °
joi
16 °
vin
18 °
RON - Română (nou) leu
EUR
4,8418
USD
4,4742
GBP
5,4154
AUD
2,8701

CELE MAI VIZIONATE

O cabană rustică de toată frumuseţea, priveliştea spre lac din dormitor îţi taie respiraţia!

O cabană rustică poate fi evadarea perfectă din zgomotul şi agitaţia unui oraş. Întoarcerea la o viaţă simplă, în mijlocul naturii te poate face...

18 Profesionisti intr-ale deghizarii care ne arata cum a fost Halloween-ul 2019

Fiecare Halloween are eroii săi. Și, în timp ce toată lumea se îmbracă ca Harley Quinn și Prințesele Disney, unii oameni caută în imaginația...

20 de torturi înșelătoare care ne-au lăsat fara cuvinte

Ce au în comun un adidaș, o găleată KFC, o cutie pentru ouă și un dinozaur? Toate pot fi transformate în prăjituri! Acești artiști...

O turma de zimbri in libertate – aparitie rara in Parcul Natural Vanatori Neamt

Zimbrul a fost un simbol pentru România, acesta regăsindu-se în trecut prin mai toate pădurile montane. Un animal falnic, care se luptă în prezent...

11 obiceiuri zilnice care ne dăunează sănătății puțin câte puțin

Toată lumea știe că obiceiurile precum fumatul sau consumul de alco0ol pot avea un impact negativ asupra sănătății noastre, dar există multe obiceiuri dăunătoare...