vineri, aprilie 26, 2019

13 Semne că sunteți mult mai inteligent decât credeți



1. Ai luat lecții de muzică



Numeroase studii arată că lectiile de muzica  si faptul ca ai invatat un instrument muzical ajută la dezvoltarea in copilăriei. Unul dintre aceste studii susține că doar o lună de lecții de muzică îi poate ajuta pe cei de 4-6 ani să-și îmbunătățească semnificativ notele și le face mai ușor de studiat. Deci ai cantat la vioara cand erai copil?

2. Ești cel mai mare frate din familie

O cercetare interesantă a sugerat că frații mai mari dintr-o familie au avantaje moderat mai mari, dar semnificative atunci când vine vorba de IQ în comparație cu frații și surorile lor mai mici. Acesta este motivul pentru care cei mai mari tind să fie puțin mai reușiti decât cel mai mic dintr-o familie.

3. Aveți un corp subțirel

În 2006, a fost efectuată o anchetă neobișnuită . Acesta a dezvăluit o legătură interesantă: cu cât talia unei persoane este mai mare, cu atât mai scăzute sunt abilitățile cognitive. Potrivit altor studii, copiii de 11 ani care primesc note mai mici la scoala sunt mai obisnuiti cu obezitate pana la varsta de 40 de ani. Exista o mare probabilitate ca studentii lor mai slabuti sa studieze mai bine, sa se straduiasca sa faca mai bine din punct de vedere educational .

4. Ați fost alăptat
Oamenii de știință din Marea Britanie și Noua Zeelandă au studiat aproximativ 3.000 de copii și au descoperit că cei care au fost alăptați ca bebeluși au primit aproape 7 puncte mai mult pe testele IQ decât cei care nu au fost. Dar acest lucru se aplica doar celor care aveau o anumita genă (aceasta gena este prezentă și la cei care nu au fost alăptați). Mecanismul exact care determină relația dintre această genă și alăptare este încă necunoscut.

5. Iubesti sa citesti de mic

Aveti amintiri legate de vreo carte din copilarie? Daca DA, sunteți foarte inteligenți, mai ales dacă dragostea ta pentru cărți a început când erați încă în scutece. În cursul unei cercetări , au fost studiate 2.000 de perechi de gemeni și s-a dovedit că acei sugari care au învățat să citească mai devreme au înregistrat mai multe progrese în cursul vieții. Autorii studiului consideră că citirea de la o vârstă fragedă îmbunătățește abilitățile verbale și non-verbale ale unei persoane.

6. Ești stângaci

Există câteva date care sugerează că există un număr mare de persoane stângace printre criminali. Experții nu au explicat încă acest fenomen. Pe de altă parte, cele mai recente cercetări indică faptul că oamenii stângaci sunt înclinați spre gândirea divergentă – un mod de gândire creativă care este folosit pentru a rezolva probleme și sarcini. Persoanele stângace sunt deseori mai inventive și știu să se descurce mai bine in situații dificile.

7. De multe ori vă faceți griji

Din ce în ce mai multe studii demonstrează că persoanele care adesea se îngrijorează despre lucruri ar putea fi mai inteligente decât cele care nu o fac. S-ar putea ca acest lucru să fie rezultatul faptului că întotdeauna se gândesc la eventualele consecințe ale acțiunilor lor și, prin urmare, încearcă să se asigure că totul se dovedește cât mai bine posibil.

8. Ești înalt
Cercetarea efectuată la Universitatea Princeton a arătat că copiii înalți studiază mai bine decât colegii lor, iar când ajung la maturitate, ei ajung să câștige mai mulți bani. Deci îndreptați-vă spatele – aveți ceva de care sa fiti mândri!

9. Esti amuzant

Se dovedește că  umorul și inteligența ridicată merg mana in mana.

10. Esti curios
Un profesor de psihologie de la o universitate din Londra a ajuns la concluzia că curiozitatea este o caracteristică importantă în rândul oamenilor inteligenți. Persoanele curioase posedă o formă de gândire mai rafinată și, pe termen lung, sunt interesate să descopere lucruri noi și să se dezvolte ca oameni.

11. Încerci să obtii perfecțiunea

Oamenii care sunt inteligenți sunt de obicei perfecționiști. Niciodată nu sunt cu adevărat mulțumiți de modul în care stau lucrurile. Dacă joacă un sport, vor petrece mai mult timp practicând pentru a fi cel mai bun jucător din echipă.Viața lor este o activitate constantă în desfășurare.

12. Ești o adevărată bufniță de noapte
Suna amuzant, dar se pare că oamenii care iubesc să stea pe timp de noapte au, în general, un intelect mai mare decât păsările timpurii. Abilitatea de a lucra și de a fi creativ noaptea, după cum se știe, nu ne-a fost dată prin natura noastră. Din acest motiv oamenii de știință au ajuns la concluzia că oamenii inteligenți se culcă mai târziu, deoarece se străduiesc să-și extindă limitele abilităților.

13. Scrisul tău este neglijent

Tulburarea creativă este un concept care a fost stabilit cu mult timp în urmă, și există chiar și cercetări care susțin că aceasta servește ca un fel de „combustibil” pentru cei cu caracter creativ.



Bucharest
cer senin
23 ° C
26.7 °
21 °
46 %
1kmh
0 %
vin
27 °
sâm
25 °
Dum
22 °
lun
20 °
mar
21 °
RON - Romanian (New) Leu
EUR
4,7595
USD
4,2732
GBP
5,5151
AUD
3,0070

CELE MAI VIZIONATE

Top 10 cele mai periculoase, dar uimitoare căi ferate din lume

Când ne gândim la vacanță, mulți dintre noi ne dorim să ajungem cât mai repede la destinație, astfel alegem avionul. Cu toate acestea, unii...

16 Fotografii cu celebritati purtand aceleasi haine … si nu putem decide cine le-a purtat ​​mai bine

Multe fete admit că nu le place să vadă pe altcineva purtând aceleași haine ca și ele. Și dacă se întâmplă acest lucru în...

Porumbelul Nicobar, pasărea care pare pictată de cel mai ilustru artist

Ai auzit de porumbelul Nicobar? Este o adevărată minunăție care deține un penaj albastru pe cap și remige, dar și verde pe dosul aripilor,...

Cel mai înțelept SFAT de la o batranică: ”Niciodată nu pedepsiti copiii pentru pozne”

Când eram mică, mama mă pedepsea pentru orice greșeală. Dacă am vărsat ceva, dacă am spart o farfurie, mi-am murdărit rochia – eram pedepsită...

Cuptoarele cu microunde sunt periculoase! Uitati ce afecțiuni pot produce în corpul uman.

Magnetronul este un tub special care produce energie pentru microunde. A fost creat de doi oameni de știința in Al Doilea Razboi Mondial. In...
error: Copierea continutului acestui website este strict interzisă !
Apreciază articolul: