Reusită unică pentru România realizată de un adolescent de 17 aniUn adolescent de 17 ani din Calafat termină anul cu aur. A câştigat primul loc la judo la Olimpiada tinerilor de la Buenos Aires. Băiatul face performanţă cu sete, ca să demonstreze statului că sportul merită mai multă atenţie. Campionul a învăţat primele mişcări de arte marţiale într-o sală mică, ce stătea să cadă.

În doar 15 secunde, Adrian Șulcă a reușit să își doboare adversarul și să devină campion olimpic la judo. Are în spate însă 10 ani de antrenamente, din care șase, la Calafat. A început drumul spre succes într-o sală de sport care nu promitea nimic: apa se infiltra prin tavan şi pereţi. Acum, este ruină.

„Îmi pare foarte rău de tot ce e aici, foarte mulţi copii au început să facă judo aici, dar totul s-a deteriorat”, spune Adrian.

Peste 1.500 de antrenamente în Calafat și multă ambiție. Asta l-a ajutat să devină campion european la judo și să ia anul acesta aurul olimpic la Buenos Aires.

„Această performanţă pentru mine este o motivaţie pe viitor, pentru că aceste rezultate au fost la cadeţi-juniori şi eu aş vrea la nivel mai înalt, la seniori”, spune Adrian Șulcă.

Este cea mai mare perfomanță la României la această categorie și o mândrie pentru cel care i-a fost primul antrenor.

„A obţinut nouă titluri naţionale, încununat în ultimul an, înainte de a pleca la Centrul Olimpic, cu titlul de campion balcanic”, își amintește profesorul de judo din Calafat, Alexandru Pop.

De patru ani, Adrian se antrenează în lotul olimpic de la Cluj. S-a mutat acolo, dar toate vacanțele și le petrece acasă, la Calafat, unde părinţii îl aşteaptă mereu cu braţele deschise.

„Am fost foarte emoţionată şi în acelaşi timp am avut o mare satisfacţie pentru el, că a şi muncit. În fiecare dimineaţă se trezea la 5:00”, spune mama campionului, Adriana.

Adrian Șulcă promite că nu se va opri aici. În 2020 vrea să audă din nou imnul României, la o nouă competiţie câştigată.București
nori împrăștiați
23.9 ° C
24.4 °
23.3 °
57 %
3.1kmh
43 %
sâm
29 °
Dum
24 °
lun
28 °
mar
22 °
mie
23 °
RON - Română (nou) leu
EUR
4,8577
USD
4,1111
GBP
5,3315
AUD
3,0037

CELE MAI VIZIONATE

18 designeri care au incercat sa lanseze o noua moda insa au ajuns de rasul lumii

De multe ori designerii ne surprind cu ideile lor extrem de interesante si iesite din comun. Insa se pare ca sunt si unele momente...

5 moduri de a verifica rapid dacă există o cameră ascunsă în locuinta dumneavoastra

Confidențialitatea este percepută diferit în întreaga lume. De exemplu, în Germania, foarte puține birouri au ușile deschise, în timp ce în America, acest lucru...

21 de fotografii care ne demonstreaza ca lumea in care traim este uneori extrem de ciudata

De multe ori avem impresia ca am vazut tot si ca nimic in lume nu ne mai poate surprinde. Insa se pare ca lumea...

18 persoane ale căror obiceiuri sunt de-a dreptul extrem de greu de suportat

Lumea in care traim este una plina de surprize si incercari la tot pasul. Insa datorita unor regului bine stabilite reusim sa convietuim impreuna...

19 ingineri care se pare ca au lipsit de la cele mai importante cursuri din facultate

De multe ori designerii si ingineri incearca si chiar reusesc sa ne surprinda cu ideile lor. Insa se pare ca nu toti cei care...